velikost písma

zmenšit
zvětšit

GDPR - osobní údaje

Informace o zpracování osobních údajů

Zástupkyně ředitelky Domov Štíty – Jedlí, příspěvkové organizace, se sídlem Na Pilníku 222, Štíty, IČ 75004003 vydává vnitřní směrnici „Informace o zpracování osobních údajů“ v Domově Štíty-Jedlí (dále jen organizace), kterou zřizuje Olomoucký kraj.

Hlavním úkolem naší organizace je poskytování sociální služby domov pro seniory ve smyslu zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Organizace je správcem Vašich osobních údajů, které zpracovává zejména za účelem: poskytování sociální služby, ošetřovatelské péče a zajišťování smluvních vztahů.

Domov Štíty – Jedlí, p. o. zpracovává osobní údaje v souladu s požadavky Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů nebo také GDPR).

Příspěvková organizace na základě povinnosti uložené jí obecným nařízením jmenovala referenta pro ochranu osobních údajů, který plní úkoly dle článku 39 obecného nařízení a pro Vás je kontaktní osobou pro řešení Vašich dotazů, požadavků nebo žádostí.

 

Kontaktní adresa referenta:

Domov Štíty – Jedlí, příspěvková organizace

Na Pilníku 222, 789 91 Štíty

IČ: 75004003

telefon: 583 455 660

e-mail: info@domovstityjedli.cz

ID datové schránky: h5ikh5i

 

Vaše osobní údaje jsou shromažďovány a dále zpracovávány zejména na základě podpisu smlouvy o poskytování sociální služby a následně na základě plnění právní povinnosti, vyplývající ze zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a v rámci které jsou shromažďovány Vaše identifikační, adresní, kontaktní údaje a další rozhodné údaje, nezbytné pro poskytnutí sociální služby „domov pro seniory Štíty“ realizované v Domov Štíty-Jedlí,p.o.

V některých případech mohou být Vaše osobní údaje shromažďovány a dále zpracovávány na základě Vámi uděleného souhlasu, který vždy vyjadřuje svobodný, konkrétní, informovaný a jednoznačný projev Vaší vůle se zpracováním Vašich osobních údajů za daným účelem a jehož součástí je vždy informace o možnosti udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k automatizovanému rozhodování, na jehož základě by byly činěny úkony či rozhodnutí, jejichž obsahem by byl zásah do Vašich práv či oprávněných zájmů.

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány pouze po nezbytnou dobu, která je individuální pro jednotlivé účely zpracování. Po uplynutí této doby jsou osobní údaje zlikvidovány nebo jsou dále uchovány po dobu stanovenou platnou směrnicí Spisový řád v Domově Štíty-Jedlí,p.o, vydanou v souladu se zákonem č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě.

V souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů máte právo na přístup k Vašim osobním údajům, na jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, vznést námitku proti jejich zpracování, případně uplatnit právo na přenositelnost údajů a další práva podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů.

Svá práva a požadavky uplatňujte u referenta pro ochranu osobních údajů. Vaše požadavky budou vždy řádně posouzeny a vypořádány v souladu s příslušnými ustanoveními obecného nařízení. V případě, že nebudete souhlasit s vypořádáním Vašich požadavků a žádostí, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Informace o pořizování fotografií, obrazových a zvukových záznamů z pořádaných akcí pořádaných organizací (např. kulturní, sportovní nebo benefiční akce) zveřejníme před zahájením akce minimálně na webové stránce organizace (např. při avizování akce na pozvánce „v rámci akce pořádané organizací budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem prezentace organizátora akce“). Organizace nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty.

 

Vnitřní směrnice „Politika ochrany osobních údajů“ v Domově Štíty-Jedlí, příspěvková organizace nabývá účinnosti 25. května 2018.

 

Štíty 22.5.2018

 

Schválila: Helena Holinková

Zástupce ředitelky Domova Štíty-Jedlí, příspěvková organizace

Jak to u nás vypadá?

Aktuality

Den zabijačkových specialit – Ježíškova vnoučata

V pátek 18. 1. 2019 se našim uživatelů splní jejich přání z Ježíškových vnoučat - zabijačka na dvoře Domova. Od 7.00 hod. k nám přijede řezník a další pomocníci (p. Jordánová s rodinou). Venku bude probíhat příprava zabijačkových pochutin. Budou k dispozici dva kotle, kde se vše bude připravovat. Celý den bude probíhat spolupráce s naší kuchyní. Naši uživatelé budou mít možnost nejen se podívat na samotnou přípravu a ochutnat, ale i se zapojit do přípravy zabijačkových pochutin. Dále se mohou těšit na další dobroty - víno z Moravy, uzené a cukrářské pochutiny z výroby p. Jordánové.

Ježíškova vnoučata – projekt Českého rozhlasu

Od 20. listopadu se náš Domov pro seniory Štíty zapojil do projektu Českého rozhlasu - Ježíškova vnoučata. Přání našich uživatelů se plní. Děkujeme všem dárcům.

Zahrajte si na Ježíška - projekt zaměstnanců Hella Autotechnik Nova, s.r.o.

Byli jsme opět osloveni vedením firmy Hella Mohelnice, že by zaměstnanci této společnosti rádi splnili přání našim seniorům. V první polovině prosince dárky osobně předají našim uživatelům. Tímto všem děkujeme.

V. Svatomartinská slavnost - pozvánka pro rodinné příslušníky

Zaměstnanci a uživatelé Domova pro seniory Štíty Vás srdečně zvou na V. SVATOMARTINSKOU SLAVNOST, která se koná 9. listopadu 2018 od 14:00 hodin v Kulturním domě ve Štítech. V rámci této akce budou pořizovány obrazové záznamy za účelem prezentace Domova Štíty. Pokud se rodinní příslušníci budou účastnit Svatomartinské slavnosti, mohou povečeřet slavnostní menu v prostorách jídelny. Jména rodinných příslušníků a počet porcí je potřeba předem nahlásit sociálním pracovnicím – osobně či telefonicky, a to nejpozději do 26. 10. 2018.

Číst více…