velikost písma

zmenšit
zvětšit

GDPR - osobní údaje

Informace o zpracování osobních údajů

Zástupkyně ředitelky Domov Štíty – Jedlí, příspěvkové organizace, se sídlem Na Pilníku 222, Štíty, IČ 75004003 vydává vnitřní směrnici „Informace o zpracování osobních údajů“ v Domově Štíty-Jedlí (dále jen organizace), kterou zřizuje Olomoucký kraj.

Hlavním úkolem naší organizace je poskytování sociální služby domov pro seniory ve smyslu zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Organizace je správcem Vašich osobních údajů, které zpracovává zejména za účelem: poskytování sociální služby, ošetřovatelské péče a zajišťování smluvních vztahů.

Domov Štíty – Jedlí, p. o. zpracovává osobní údaje v souladu s požadavky Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů nebo také GDPR).

Příspěvková organizace na základě povinnosti uložené jí obecným nařízením jmenovala referenta pro ochranu osobních údajů, který plní úkoly dle článku 39 obecného nařízení a pro Vás je kontaktní osobou pro řešení Vašich dotazů, požadavků nebo žádostí.

 

Kontaktní adresa referenta:

Domov Štíty – Jedlí, příspěvková organizace

Na Pilníku 222, 789 91 Štíty

IČ: 75004003

telefon: 583 455 660

e-mail: info@domovstityjedli.cz

ID datové schránky: h5ikh5i

 

Vaše osobní údaje jsou shromažďovány a dále zpracovávány zejména na základě podpisu smlouvy o poskytování sociální služby a následně na základě plnění právní povinnosti, vyplývající ze zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a v rámci které jsou shromažďovány Vaše identifikační, adresní, kontaktní údaje a další rozhodné údaje, nezbytné pro poskytnutí sociální služby „domov pro seniory Štíty“ realizované v Domov Štíty-Jedlí,p.o.

V některých případech mohou být Vaše osobní údaje shromažďovány a dále zpracovávány na základě Vámi uděleného souhlasu, který vždy vyjadřuje svobodný, konkrétní, informovaný a jednoznačný projev Vaší vůle se zpracováním Vašich osobních údajů za daným účelem a jehož součástí je vždy informace o možnosti udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k automatizovanému rozhodování, na jehož základě by byly činěny úkony či rozhodnutí, jejichž obsahem by byl zásah do Vašich práv či oprávněných zájmů.

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány pouze po nezbytnou dobu, která je individuální pro jednotlivé účely zpracování. Po uplynutí této doby jsou osobní údaje zlikvidovány nebo jsou dále uchovány po dobu stanovenou platnou směrnicí Spisový řád v Domově Štíty-Jedlí,p.o, vydanou v souladu se zákonem č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě.

V souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů máte právo na přístup k Vašim osobním údajům, na jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, vznést námitku proti jejich zpracování, případně uplatnit právo na přenositelnost údajů a další práva podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů.

Svá práva a požadavky uplatňujte u referenta pro ochranu osobních údajů. Vaše požadavky budou vždy řádně posouzeny a vypořádány v souladu s příslušnými ustanoveními obecného nařízení. V případě, že nebudete souhlasit s vypořádáním Vašich požadavků a žádostí, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Informace o pořizování fotografií, obrazových a zvukových záznamů z pořádaných akcí pořádaných organizací (např. kulturní, sportovní nebo benefiční akce) zveřejníme před zahájením akce minimálně na webové stránce organizace (např. při avizování akce na pozvánce „v rámci akce pořádané organizací budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem prezentace organizátora akce“). Organizace nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty.

 

Vnitřní směrnice „Politika ochrany osobních údajů“ v Domově Štíty-Jedlí, příspěvková organizace nabývá účinnosti 25. května 2018.

 

Štíty 22.5.2018

 

Schválila: Helena Holinková

Zástupce ředitelky Domova Štíty-Jedlí, příspěvková organizace

Jak to u nás vypadá?

Aktuality

VI. Svatomartinská slavnost - pozvánka pro rodinné příslušníky a přátele

Zaměstnanci a uživatelé Domova pro seniory Štíty Vás srdečně zvou na VI. SVATOMARTINSKOU SLAVNOST, která se koná 15. listopadu 2019 od 14:00 hodin v Kulturním domě ve Štítech. Rodinní příslušníci a přátelé našich uživatelů mají možnost přihlásit si slavnostní večeři v jídelně Domova. Svou účast a počet porcí prosím potvrďte sociálním pracovnicím do 31. 10. 2019 – osobně či telefonicky. Cena porce je 57 Kč.

Číst více…

Den otevřených dveří - Týden sociálních služeb

Den otevřených dveří proběhne ve středu 9.10.2019 od 9.00 - 15.00 hod. Po celý den bude možná prohlídka prostorů Domova a poskytnutí informací o naší sociální službě.

Hudební vystoupení spojené s grilováním klobásek

Zveme rodinné příslušníky a přátele našich uživatelů na společně strávené odpoledne s hudbou a vůní grilovaných klobás. Společné setkání bude probíhat v pátek dne 27. 9. 2019 v odpoledních hodinách od 13. 00 hod., dle počasí venku nebo v prostorách jídelny.

Oslava 25 let od založení Domova Libina - Sociální služby Libina, p.o. + Smyslové hry pro seniory

Přijali jsme pozvaní na oslavu 25 let od založení domova v Libině. Oslava se uskuteční ve středu 25. 9. 2019 od 14:00 do cca 16:30. Součástí slavnostního odpoledne budou podobně jako v loňském roce také soutěžní disciplíny pro seniory. Moc se těšíme.